Logo

Kakeoversikt

Julekaker

Mandel-/Nøttekaker

Sjokoladekaker

Frukt-/Bærkaker

Paier/Terter

Iskaker

Ostekaker

Gjærbakst

Marengskaker

Kremkaker

«Promillekaker»

         
 

FYLTE KJEKS

Juledekor
 
 

INGREDIENSER:


Deig

3 egg
250 g sukker
500 g hvetemel
3 ts. bakepulver
300 g margarin
 

Fyll

200 g delfiafett
300 g melis
5 sitrondråper
Evt. konditorfargeUtskrift

  Kake  
         
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Egg og sukker piskes.
     

  2. Halvparten av melet med bakepulver has i.
     

  3. Kna i resten av melet.
     

  4. Deigen settes kaldt.
     

  5. Deigen kjevles passe tynn (ikke for tynn for da blir den vanskelig å få løs fra bordplata).
     

  6. Ta et lite glass (kjeksstørrelse) og press ut rundinger.

Fyll

  1. 200 g delfiafett, smeltet.
     

  2. 300 g melis.
     

  3. 5 sitrondråper eller en god slump nypresset sitronsaft.
     

  4. Ønskes det farge på fyllet, tilsettes konditorfarge.

Stekes ved 185 ºC, ca. 8-10 min. Avkjøles noe før to og to kjeks legges sammen med fyll i midten.

 
  Tilbake