Ingredienser
75 g smeltet smør (150 g)
4 dl sukker (8 dl)
2 egg (3)
2 ¼ dl hvetemel (4 ½ dl)
0,75 dl eplejuice (1 ½ dl)
½ liter bringebær (1liter)
100 g hakkede valnøtter (200 g)
Smør og hvetemel til strøing av kakeformen
Pynt:
1 boks kesam med vaniljesmak (vil tro at kesam med limesmak like gjerne kan brukes)
Sitronmelisse
Hele bringebær
Ca. 100 g revet hvit sjokolade (200 g)
Fremgangsmåte 175 °C 30 min.
Bland sammen smeltet smør, sukker, egg og hvetemel med en miksmaster. Tilsett eplejuicen og rør til en jevn deig.
Smør en liten langpanne og dryss hvetemel i et lett lag over. Snu formen slik at overflødig mel fjernes. Fordel deigen til et jevnt lag i formen.
Fordel de friske bringebærene og de hakkede valnøttene utover hele kaken.
Plasser kaken i 2. rille og stek den ved 175 grader i 30 minutter. Evt. litt lenger avhengig av komfyren du bruker.
Pynt den lune kaken med litt kesam, ferske bringebær og sitronmelisse. Riv litt hvit sjokolade over. Evt. del opp kaken og pynt hvert stykke. Resten av kesamen serveres i en skål ved siden av for de som ønsker mer. Serveres gjerne mens den fremdeles er lun.
Dersom du dobler porsjonen (se tallene i parentes over) passer mengden til en stor langpanne. Ønsker du andre bær- og nøttekombinasjoner, så prøv deg frem. F.eks. solbær, hasselnøtter og med mørk sjokolade.