GULROTKAKE

Kake
Kake

Gulrotkake

Frukt-/Bærkaker

Lukk

Ingredienser

Deig
4 egg
4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1 ts ingefær
litt kardemomme og muskat
6-7 dl finrevet gulrot
2 dl matolje (med nøytral smak)

Glasur
75 g fløteost (Philadelphia eller Tine Gourmet)
50 g smør/margarin
Vaniljesukker evt. noen dråper vaniljeessens
melis
evt. melk

Fremgangsmåte 175 °C 30 min.

Stor, smurt langpanne (22x32 cm). Stekes ved 175 ˚C i ca. 30 min.

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Bland alt det tørre og ha i gulrot og olje til slutt.

Glasur
  1. Bland ost og smør/margarin.

  2. Tilsett litt vaniljesukker.

  3. Ha i melis til passe konsistens.

  4. Blir kremen for tykk, men ikke søt nok, tilsettes litt melk