HAVREBUNN MED MARENGSTOPP

Kake
Kake

Havrebunn med marengstopp

Marengskaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
250 g lettkokte havregryn
150 g sukker
4 eggeplommer
175 g smeltet smør

Marengs
4 eggehviter
150 g sukker

Pynt
Hakkede eller skivede mandler. Disse kan sløyfes om du ønsker det. Du kan også velge å pynte med andre nøtter, hvis du har en favoritt.

Fremgangsmåte Se tekst

Liten langpanne (ca. 20x30 cm).

  1. Bland sammen havregryn og sukker.

  2. Tilsett eggeplommene og smeltet smør (evt. margarin). Bland alt godt sammen.

  3. La deigen stå å svelle i 5-10 minutter.

  4. Gjør klar en liten langpanne (ca. 20x30 cm). Legg aluminiumsfolie i formen, og smør den med margarin eller spray på formfett.

  5. Deigen fordeles jevnt utover i kakeformen.

  6. Stek bunnen på midterste rille i stekeovnen. 175 grader i 10-12 minutter.

  7. Ta kaken ut av ovnen og senk temperaturen til 150 grader.

  8. Lag marengsen. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt om gangen. Fortsett å piske til du får en blank og stiv marengs. Bollen skal kunne snues på hode, uten at marengsen faller ut.

  9. Fordel marengsen jevnt utover havregrynbunnen med mandlene på toppen.

  10. Stek kaken videre midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.

  11. Avkjøl kaken i pannen, før du deler den opp og serverer den. Den er veldig god mens den ennå er litt lun.

  12. Server gjerne friske bær ved siden av. Bringebær passer bra til.