OSTEKAKE MED MANGO

Kake
Kake

Ostekake med mango

Frukt-/Bærkaker - Ostekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
2 egg
150 g kokosmasse
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll
2 beger naturell kremost eller snøfrisk
100 g sukker
2 ½ dl lettrømme
3 egg
3 ss likør
1 ts vaniljesukker
2 mangofrukter

Saus
2 dl appelsinjuice
50 g sukker
1 ss maisenna
3 ss likør

Fremgangsmåte 175/150 °C 15/60 min.

  1. Bunn: Pisk egg og sukker. Rør inn kokos, mel og bakepulver.

  2. Hell røren i smurt form, 22 cm i diameter. Forstek i 175 grader ca. 15 min.

  3. Ostefyll: Bland temperert ost med sukker. Visp inn rømme og ett egg om gangen. Tilsett likør og vaniljesukker. Hell fyllet over bunnen og stek videre ved 150 grader ca. 1 time.

  4. Saus: Kok sausen mens kaken steker. Bland juice, sukker og maisenna. Kok opp under omrøring til den tykner. Avkjøl noen minutter og tilsett likør. Hell en tredel av sausen over kaken. Avkjøl helt og ta ut av formen. Skrell mangofruktene. Fjern steiner og skjær i tynne skiver.
    Fordel dem på kaken og hell resten av sausen over.