Ingredienser
Bunn
125 g smør
250 g Maryland cookies (eller annen kjeks)
50 g Digestive kjeks
2 ts kakao
Fyll
400 g Philadelphia ost
1 ‐ 1 ½ dl sukker
2 egg
1 ss revet appelsinskall
½ dl ferskpresset appelsin
75 g mørk sjokolade
2 dl crème fraîche
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Pynt
skivede mandler
tynne appelsinskiver
Fremgangsmåte 175 °C 5+30+5 min.
Rund springform, 24 cm. Ovnen på 175 °C.
Smelt smør og avkjøl det noe.
Smuldre/mos kjeks og bland inn smør og kakao.
Trykk blandingen ut i en springform. Sett den kaldt i en time.
Forstek bunnen i ovn ca. 5 min.
Pisk sammen ost og sukker. Tilsett ett egg om gangen. Ha i appelsinskall og appelsinsaft. Hell røren i formen.
Stekes midt i ovnen i ca. 30 min. Avkjøl noe.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Ta den av varmen og tilsett crème fraîche, sukker og vaniljesukker.
Stryk sjokoladerøren utover kaken og stek ytterligere 5 minutter før du avkjøler den på rist.
Kaken er søt og mektig så det går an å knipe litt inn på sukkeret her og der ...