PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG

Kake
Kake

Prinsessekake av gærdeig

Gjærbakst

Lukk

Ingredienser

Deig
25 g gjær
100 g smør eller margarin
ca. ½ kg hvetemel
¼ ts salt
4 ss sukker
1 ts kardemomme
2 ts revet sitronskall
3 dl melk

Eggekrem
1 eggeplomme
1 ss sukker
2 ts hvetemel
1 dl melk
¼ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte 200 °C 30 min.

  1. Eggekremen lages ved å vispe eggeplomme og sukker i en gryte. Ha i mel og spe med melk. La kremen tykne på svak varme. Sett til avkjøling.

  2. Smuldre smøret i melet. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Ha salt, sukker, kardemomme og sitronskall i melet og rør inn væsken.

  3. Deigen eltes sammen til den er smidig og settes lunt i ca. 1 time.

  4. En form på ca. 26 cm i diameter smøres og 1/3 av deigen legges i bunnen og trykkes litt opp i kantene. Resten av deigen kjevles ut til et rektangel.

  5. Den avkjølte eggekremen smøres over deigen som rulles til en lang pølse. Del opp i ca. 2-3 cm tykke biter som legges med snittflaten opp. Evt. rester av kremen kan først smøres over deigbunnen i formen.

  6. Sett kaken til heving i ca. 40 min.

  7. Kaken stekes i ca. 30 min på 200 grader, nederste rille, til den er gjennomstekt og har fått en gyllenbrun farge. Avkjøl på rist.