Fremgangsmåte 200 °C 30 min.
Eggekremen lages ved å vispe eggeplomme og sukker i en gryte. Ha i mel og spe med melk. La kremen tykne på svak varme. Sett til avkjøling.
Smuldre smøret i melet. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Ha salt, sukker, kardemomme og sitronskall i melet og rør inn væsken.
Deigen eltes sammen til den er smidig og settes lunt i ca. 1 time.
En form på ca. 26 cm i diameter smøres og 1/3 av deigen legges i bunnen og trykkes litt opp i kantene. Resten av deigen kjevles ut til et rektangel.
Den avkjølte eggekremen smøres over deigen som rulles til en lang pølse. Del opp i ca. 2-3 cm tykke biter som legges med snittflaten opp. Evt. rester av kremen kan først smøres over deigbunnen i formen.
Sett kaken til heving i ca. 40 min.
Kaken stekes i ca. 30 min på 200 grader, nederste rille, til den er gjennomstekt og har fått en gyllenbrun farge. Avkjøl på rist.