SJOKOLADEKAKE UTEN MEL

Kake
Kake

Sjokoladekake uten mel

Frukt-/Bærkaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

300g kokesjokolade (70 % kakao)
250 g smør
250 g sukker
6 eggeplommer
10 eggehviter
2 ts eddik (7 %)

Fremgangsmåte 170 °C 40 min.

Rund form ca. 26 cm i diameter. Stekes i 40 minutter på 170 grader.

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. Rør inn romtemperert smør.

  2. Visp eggedosis av eggeplommer og halvparten av sukkeret.

  3. Visp eggehvitene stive med eddik. Ha i resten av sukkeret i eggehvitene og fortsett å vispe til sukkeret er oppløst og skummet er stivt.

  4. Rør sammen sjokoladesmøret med eggedosisen, og vend inn eggehvitene forsiktig.

  5. Fordel 3/4 av røren i smurt springform, og sett resten av røren i kjøleskapet.

  6. Stek kaken og avkjøl den.

  7. Fordel resten av røren på kaken.

  8. Pynt kaka med friske bær, frisk frukt eller revet sjokolade.