SKILLINGSBOLLER

Kake
Kake

Skillingsboller

Gjærbakst

Lukk

Ingredienser

Deig
125 g smør eller margarin
5 dl melk
1 pk gjær
1 ½ dl sukker
½ ts salt
ca. 14 dl hvetemel

Fyll
100 g smør eller margarin
1 dl sukker
2 ss kanel

Pynt
1 egg til pensling
Perlesukker til pynt
Papirformer

Fremgangsmåte 250 °C 10 min.

Stekes midt i ovnen på 250 °C i ca. 10 min. Gir 40 boller.

  1. Smelt smøret. Melken tilsettes og væsken varmes til fingervarme.

  2. Smuldre gjæren og løs den opp i litt av væsken.

  3. Tilsett resten av væsken, sukker, salt og det meste av melet.

  4. Elt til deigen slipper bollen.

  5. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 30 min.

  6. Rør smør, sukker og kanel (fyllet).

  7. Ha deigen på bordet og elt inn resten av melet.

  8. Deigen deles i 2 like store deler. Hvert emne kjevles ut i størrelse 20x40 cm. Smør på fyllet.

  9. Rull sammen deigen fra langsiden og skjær rullene i jevne biter (1 – 1 ½ cm brede), til sammen 40 biter.

  10. Legg bitene med snittflaten opp i papirformer.

  11. Etterhev bollene i ca. 30 min.

  12. Pensle bollene med vispet egg. Strø perlesukker på.

  13. Stek kakene midt i ovnen ca. 10 min.