SMASHKAKE

Kake
Kake

Smashkake

Marengskake

Lukk

Ingredienser

Bunn
4 eggehviter
3 dl sukker
Ritz-kjeks (ca. 30-40)
Krem
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade
Fyll
5 dl vaniljekrem
ca. 50 g Smash-sjokolade
Pynt
3 dl kremfløte
ca. 50 g Smash-sjokolade

Fremgangsmåte 175 °C 25 min.

Bunn(ene) stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter. Avkjøles i formen(e). Kan bakes i to like springformer evt. i en ikke alt for stor langpanne (deles i to).

  1. Pisk eggehvitene stive med sukker.

  2. Vend knuste Ritz-kjeks inn i eggehvitene.

  3. Stek bunnen som anvist over.

  4. Hakk sjokoladen og smelt sammen med smøret på svak varme. Ta kjelen av platen og tilsett eggeplommene og sukker. Rør kraftig til du har en jevn krem.

  5. Avkjøl kremen til den er smørbar og fordel over bunnene evt. bunnen i langpanne (som du deretter deler i to).

  6. Legg den ene bunnen (evt. halvparten av bunn i langpanne) på fat. Fordel vaniljekremen og grovt hakket Smash. Legg del to på, fordel pisket kremfløte og mer Smash.

  7. Mengden Smash i kaken kan justeres etter ønske men husk at mer sjokolade gir søtere kake, gå evt. ned på sukkermengden i bunn.