Ingredienser
Marengsbunn
4 eggehviter
2 dl farin
2 dl revet kokos
50 g hakket sjokolade
Topping lag 1. Vaniljekrem
4 eggeplommer
125 g farin
5 dl helmelk
25 g maisenna
1 vaniljestang
Topping lag 2. Sviskefyll
1 pose svisker
1 ½ dl vann
Topping lag 3. Pisket krem
3 dl kremfløte
Farin og evt. vaniljesukker etter egen smak
Toppynt etter eget ønske. Vi prøvde oss med hakket sjokolade.
Fremgangsmåte 180 °C 40 min.
Rund form 24 cm diameter. Stekes 2. rille ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Pisk eggehviter og farin til marengs. Bland forsiktig inn kokosmassen og hakket sjokolade.
Fordeles i en smurt rund form og stekes. Avkjøles etterpå.
Lag vaniljekrem ved å splitte opp vaniljestangen og skrape ut innholdet. Bland skallet og innholdet sammen med melken, og kok opp under omrøring. Bland sammen eggeplommene og sukkeret i en egen skål. Slå over en liten mengde av den oppvarmede melkeblandingen i eggeblandingen og rør til en jevn masse. Deretter heller du hele eggeblandingen tilbake i resten av melken. Varm opp alt under omrøring til sausen tykner. Fjern restene av vaniljestangen fra kjelen og la kremen avkjøles.
Sviskene blandes med vannet og småkokes til de er møre. Mos dem med en gaffel, og avkjøl massen.
Ha kremfløten i en bolle, og bland inn litt farin og evt. litt vaniljesukker. Pisk til den får en passe konsistens.
Når alle elementene har kjølnet, monterer du kaken på et fat. Først marengsbunnen, deretter vaniljekrem og sviskefyll. Fordel den piskede kremfløten på toppen. Pynt kaken med hakket sjokolade, eller noe annet du synes passer.
Tips: Kaken smaker vel så godt dagen etter at den lages.