LogoEPLE- OG SJOKOLADEDRØM




Kake

INGREDIENSER:


Bunn

200 g smør
250 g sukker
4 egg
1 stort eple (revet)
1 ts vaniljesukker
saften av 1 lime
ca. 300 g hvetemel
2 ½ ts bakepulver
ca. 1 ½ dl melk
 

Sjokoladekrem

100 g hvit eller lys sjokolade (eller gjerne mørk)
2 ½ dl kremfløte
4 ss eplejuice (evt. eplesaft)
2 ts revet eple
Eplejuice til å dynke kaken med
 

Glasur

Lag glasur av melis, eggehvite og eplesaft/sitronsaft. Bland evt. inn litt konditorfarge.
 

FREMGANGSMÅTE:


Bunn

  1. Rør smør og sukker godt sammen.

  2. Rør inn ett egg av gangen.

  3. Tilsett revet eple, vaniljesukker og limesaft.

  4. Dryss over hvetemel og bakepulver.

  5. Rør inn melken, og bland godt.

  6. Ha deigen i en smurt rund form.

  7. Stek kaken, som angitt, og kjøl den ned.

Sjokoladekrem

  1. Smelt sjokoladen over vannbad.

  2. Pisk fløten til stiv krem.

  3. Rør litt krem inn i sjokoladen.

  4. Rør så sjokoladen inn i kremen, sammen med saft og revet eple.

Del den stekte bunnen i 2 eller 3 lag. Dynk dem lett. Ha sjokoladekremen mellom lagene, rundt og oppå kaken. Pynt til slutt med glasur etter ønsket motiv.

Bruk en stor rund form (28 cm). 175 grader, midt i ovnen. Stekes ca. 35-40 min.