11/2 dl hasselnøttkjerner
75 g smør eller margarin
1 dl sukker 2 egg
4 dl. kremfløte
2 dl sukker
2 dl sirup
100 g smør eller margarin
1 ts vaniljesukker
1 ss kaffepulver
Mokkabønner, krem eller sjokoladekringler etter
eget ønske.
Begynn med bunnen: Sett stekeovnen på 175 grader. Mal nøttekjernene. Rør
smør og sukker.
Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland de malte
nøttene i røren.
Smør og strø en form, ca 24 cm i diameter, med løs kant. Hell i røren.
Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 minutter.
Løsne kanten på formen. La bunnen avkjøles.
Lag karamellkremen: Hell fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en
kjele. Kok kremen på middels varme til den får en karamellaktig konsistens, ca
1 time.
Rør i resten av smøret i karamellkremen. Smak den til med vaniljesukker og
kaffepulver. Avkjøl kremen.
Sett på kanten av formen igjen. Hell karamellkremen over kaken. Sett kaken
i kjøleskapet.
Ha kaken over på serveringsfat. Pynt med mokkabønner eller sjokoladepynt og evt. litt krem