LogoFRANSK KARAMELLKAKE




Kake

INGREDIENSER:


Bunn

11/2 dl hasselnøttkjerner
75 g smør eller margarin
1 dl sukker 2 egg
 

Karamelkrem

4 dl. kremfløte
2 dl sukker
2 dl sirup
100 g smør eller margarin
1 ts vaniljesukker
1 ss kaffepulver
 

Pynt

Mokkabønner, krem eller sjokoladekringler etter eget ønske.
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Begynn med bunnen: Sett stekeovnen på 175 grader. Mal nøttekjernene. Rør smør og sukker.
     

  2. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland de malte nøttene i røren.
     

  3. Smør og strø en form, ca 24 cm i diameter, med løs kant. Hell i røren.
     

  4. Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 minutter.
     

  5. Løsne kanten på formen. La bunnen avkjøles.
     

  6. Lag karamellkremen: Hell fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en kjele. Kok kremen på middels varme til den får en karamellaktig konsistens, ca 1 time.
     

  7. Rør i resten av smøret i karamellkremen. Smak den til med vaniljesukker og kaffepulver. Avkjøl kremen.
     

  8. Sett på kanten av formen igjen. Hell karamellkremen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet.
     

  9. Ha kaken over på serveringsfat. Pynt med mokkabønner eller sjokoladepynt og evt. litt krem