LogoKOKOSKAKE MED KARAMELLFYLL




Kake

INGREDIENSER:


Bunn:

2 egg
1 ½ dl sukker
50 g smør el. margarin
1 dl vann
½ pose kokosmasse (100 g)
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
 

Fyll:

4 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
 

Pynt:

2-3 kiwifrukter
 

FREMGANGSMÅTE

  1. Rund form ca 24 cm. Stekes nederst i ovnen på ca. 170 grader i ca 40 min.
     

  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
     

  3. Smelt smøret i en kjele og tilsett vannet.
     

  4. Hell smøret i eggedosisen. Tilsett kokos, mel og bakepulver.  Rør til deigen er jevn.
     

  5. Smør og strø bakeformen.  Hell deigen i formen.
     

  6. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 40 min. Avkjøl kaken.
     

  7. Lag fyllet: Bland 1 dl av fløten, sukker og sirup i en kjele. Kok opp karamellsausen under omrøring. La den deretter trekke uten lokk til den har tyknet, ca. 10-15 min.
     

  8. Visp resten av fløten stiv og bland den med avkjølt karamellsaus.
     

  9. Del kaken i tre bunner. Legg dem sammen igjen med karamellkrem mellom lagene.
    Smør til slutt krem oppå og på siden av kaken.
     

  10. Skrell kiwiene og del dem i skiver. Pynt kaken like før servering.