1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl fløte
1 dl kokosmelk
200 g revet kokos
150-200 g sjokolade
Smelt sukrin og kokosfett i en
kjele.
Tilsett kokosmelk, fløte og
kokos. La det koke litt på svak varme og blande seg godt.
Sett massen til avkjøling i
kjøleskapet i en times tid.
Del massen opp i små biter og
form dem til kuler eller små ”pølser”.
Sett dem nå til nedkjøling i
dypfryseren en times tid.
Smelt sjokoladen og dypp
kokoskulene i slik at sjokoladen dekker godt på alle sider.
Ta gjerne
kokoskulene ut av fryseren i mindre porsjoner av gangen, slik at de holder
seg kalde/frosne. Man vil da lettere se hvor godt sjokoladen dekker bitene.
Fordel kulene ut over et brett
eller lignende, slik at sjokoladen ikke fester seg i de andre kulene. Legg
dem tilbake i dypfryseren, slik at sjokoladen stivner helt.
Legg kokoskulene i en tett plastikkboks og oppbevar dem i kjøleskapet. Ta ut de bitene du ønsker å servere etter hvert, slik at de resterende holder seg avkjølt.
Tips: Mindre sukker og karbohydrater
får du i deg hvis du velger 70 % sjokolade og økologisk kokosmelk. Denne melken
har et lavere karbohydratinnhold (velg for eksempel kokosmelk fra Santa Maria
eller Blue Dragon).
Foreslår å forme kokosbitene som kuler, fordi store biter
fort kan virke ganske mektig.