LogoMANDELBUNN MED SITRONKREM




Kake

INGREDIENSER:


Bunn

5-6 eggehviter
250 g melis
250 g malte mandler
 

Krem

5-6 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
1 sitron; revet skall og saft
1 ts vaniljesukker (hvis du vil ha kaken litt søtere)
100 g smør
 

FREMGANGSMÅTE:


Smurt form, ca. 24 cm.  Stekes i 160 grader midt i ovnen.

  1. Eggehviter piskes stive, malte mandler og melis vendes i.
     

  2. Deigen helles i smurt form og stekes etter anvisning.
     

  3. Alle ingredienser til krem unntatt smør helles i kasserolle og varmes opp uten å koke.
    Rør inn smør og rør blandingen i opp til fem minutter til den er tykk.
     

  4. Avkjøl kremen og smør den på mandelbunnen i formen.
    Kan pyntes med for eksempel revet sjokolade.