LogoMARENGSEPLEKAKE




Kake

Ingredienser:


Bunn

2 eggeplommer
1 egg
1 dl sukker
150 g smeltet smør eller margarin
2 ½ dl (150 g) hvetemel
1 ts bakepulver
3-4 syrlige epler
1 ts kanel
 

Marengs

2 eggehviter
1 dl sukker
 

Pynt

Litt hakkede mandler
 

Fremgangsmåte:


Bunn:

  1. Pisk eggeplommene, det hele egget og sukker til eggedosis.
     

  2. Tilsett smeltet smør.
     

  3. Rør forsiktig inn hvetemel og bakepulver.
     

  4. Skrell eplene, og skjær dem i tynne båter.
     

  5. Fyll røra i en rund form, og legg eplebåtene over.
     

  6. Dryss på litt kanel.

Marengs:

  1. Pisk hvitene stive.
     

  2. Ha i sukker, og pisk litt til.
     

  3. Fordel marengsen over eplene.
     

  4. Strø hakkede mandler over.

Stekes til marengsen er lys og gyllen. Bruk rund form (26 cm). 160 grader i ca. 45 min. Nederste rille.