4 eggehviter
½ krm. bakepulver
½ krm. salt
2 dl. Sukker
3 ss. Maisenna
50 g. mandler (skåldede og
malte)
4 eggeplommer
revet saft og skall av 1
appelsin
saft av ½ - 1 sitron
2 ss sukker
2-3 dl. kremfløte
ca. 1 liter friske jordbær
8-10 strimlede, ristede
mandler
Visp eggehvitene stive
med bakepulver og salt. Tilsett sukker, litt om gangen, under visping.
Bland maisenna og
mandler. Vend ned i marengsrøren.
Bre massen ut på
bakepapir til to runde bunner, ca. 21 cm. i diameter. Stek bunnene midt i
ovnen ved 150 grader ca. 1 time. Avkjøles på nytt.
Fyll: Bland eggeplommer,
appelsinskall, saft fra appelsin og sitron, samt sukker. Småkok kremen under
visping til den er passe tykk. Avkjøles.
Visp kremen. Rens og del jordbærene i to. Bre sitronkremen på den underste bunnen rett før kaken skal serveres. Dekk med halve jordbær, legg den andre bunnen over. Pynt kanten med kremtopper og halve jordbær. Server kaken straks!