LogoMARENGSKAKE MED JORDBÆR




Marengskake med jordbær

INGREDIENSER:


Bunner (2 stk.)

4 eggehviter
½ krm. bakepulver
½ krm. salt
2 dl. Sukker
3 ss. Maisenna
50 g. mandler (skåldede og malte)
 

Fyll og pynt

4 eggeplommer
revet saft og skall av 1 appelsin
saft av ½ - 1 sitron
2 ss sukker
2-3 dl. kremfløte
ca. 1 liter friske jordbær
8-10 strimlede, ristede mandler
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Visp eggehvitene stive med bakepulver og salt.  Tilsett sukker, litt om gangen, under visping.
     

  2. Bland maisenna og mandler.  Vend ned i marengsrøren.
     

  3. Bre massen ut på bakepapir til to runde bunner, ca. 21 cm. i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 150 grader ca. 1 time. Avkjøles på nytt.
     

  4. Fyll: Bland eggeplommer, appelsinskall, saft fra appelsin og sitron, samt sukker. Småkok kremen under visping til den er passe tykk. Avkjøles.
     

  5. Visp kremen. Rens og del jordbærene i to. Bre sitronkremen på den underste bunnen rett før kaken skal serveres.  Dekk med halve jordbær, legg den andre bunnen over. Pynt kanten med kremtopper og halve jordbær. Server kaken straks!