100 g nøtter (her:
70 g valnøtter / 30 g hasselnøtter)
60 g smør
½ dl sukker
Deig:
3 dl sukker
3 egg
1 ss kakao
3 dl hvetemel
1,5 ts. bakepulver
1 dl kaffe
Vaniljekrem blandet
med 1 dl stivpisket kremfløte
Rund form ca 24
cm. Stekes i ca. en time på 175 grader nederst i ovnen.
Hakk nøttene grovt.
Kok opp smør, sukker og nøtter.
Blandingen legges i bunnen av
formen kledd med bakepapir.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland hvetemel, kakao og
bakepulver og sikt i eggedosis sammen med kaffe til glatt deig. Hell røren over nøtteblandingen.
Stek etter anvisning. Sjekk på
slutten.
Kaken snus etter avkjøling.
Del kaken i to og fyll med krem eller server krem ved siden av.