LogoOPPNED-KAKE




Kake

INGREDIENSER:


Bunn/Topp:

100 g nøtter (her: 70 g valnøtter / 30 g hasselnøtter)
60 g smør
½ dl sukker
Deig:
3 dl sukker
3 egg
1 ss kakao
3 dl hvetemel
1,5 ts. bakepulver
1 dl kaffe
 

Krem:

Vaniljekrem blandet med 1 dl stivpisket kremfløte
 

FREMGANGSMÅTE:


Rund form ca 24 cm.  Stekes i ca. en time på 175 grader nederst i ovnen.

  1. Hakk nøttene grovt.
     

  2. Kok opp smør, sukker og nøtter.
     

  3. Blandingen legges i bunnen av formen kledd med bakepapir.
     

  4. Pisk egg og sukker til eggedosis.
     

  5. Bland hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i eggedosis sammen med kaffe til glatt deig.  Hell røren over nøtteblandingen.
     

  6. Stek etter anvisning.  Sjekk på slutten.
     

  7. Kaken snus etter avkjøling.
     

  8. Del kaken i to og fyll med krem eller server krem ved siden av.