185 g smuler av grove kjeks
1
ss brunt sukker
1
ss malt kanel
60
g usaltet smør, smeltet og avkjølt
500 g Cream Cheese
250 g Ricottaost evt. Cottage cheese el. Kesam
4
egg
45
g kakao
1
ts vaniljesukker
250 g sukker
3
ss ekstra sterk kaffe
2
ts malt kanel
2,5 dl rømme
125 g sukker, helst meget fint
1
ss kakao
1
ts malt kanel
Kle en ringform ca 23 cm med aluminiumsfolie og smør den lett.
Bunn: Legg kjekssmulene, det brune sukkeret og det smeltede smøret sammen i en
bolle og bland godt. Trykk blandingen utover bunnen av formen. Forvarm ovnen
til 170 grader.
Fyll: Legg Cream Cheese, Ricotta, egg, kakao og vaniljesukker i foodprosessor
og kjør alt til en glatt masse. Tilsett sukker, kaffe og kanel og kjør igjen
til alt er godt blandet. Slå blandingen utover smulebunnen i formen og stek
kaka 1 time eller til den så vidt er fast å ta på. La den hvile 5 min før du
smører glasuren på.
Glasuren: Rør rømme, sukker, kakao og kanel godt sammen i en bolle og smør massen utover den ferdigstekte kaken. Sett kaken tilbake i ovnen og la den stå 10-15 min til glasuren så vidt er fast. La kaken avkjøles og la den stå natten over. Når kaken skal serveres lar du kniven gli mellom kaken og formen og fjerner ringen forsiktig.