Ca. 200 g havrekjeks (smuldret)
75 g meierismør (smeltet)
3 ss sukker
3 ss kakaopulver
400 g kremost naturell
90 g sukker
revet skall og saft av en ½ stk, sitron
2 stk. egg
3 stk. Gelatinplater
1 ½ dl kremfløte, vispet
3 bananer (godt modne)
100 g kokesjokolade (revet)
Rund kakeform, ca. 24 cm diameter. Stekes ved 175 ˚C i ca.
15 min.
Bland alt til bunnen og trykk den ut i en smurt kakeform.
Dekk bunnen og litt opp langs sidene. Stekes til den er gyllen. Avkjøl.
Rør osten myk med sukker. Tilsett sitronsaft og – skall.
Skill eggeplommer og hvite og tilsett i osteblandingen.
Rør godt mellom hver eggeplomme.
Mos bananer og bland dem og sjokoladen inn.
La gelatinen ligg i kaldt vann i ca. 10 min. Klem ut
vannet og smelt gelatinen i ¼ dl kokende vann. Bland smeltet gelatin i røren.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren.
Bland vispet kremfløte inn til slutt.
Hell fyllet over kakebunnen
La kaken stå kjølig ett døgn før den tas ut av formen. Pynt med sjokolade før servering