LogoOSTEKAKE MED SJOKOLADE OG BANANER




Kake

INGREDIENSER


Bunn

Ca. 200 g havrekjeks (smuldret)
75 g meierismør (smeltet)
3 ss sukker
3 ss kakaopulver
 

Fyll

400 g kremost naturell
90 g sukker
revet skall og saft av en ½ stk, sitron
2 stk. egg
3 stk. Gelatinplater
1 ½ dl kremfløte, vispet
3 bananer (godt modne)
100 g kokesjokolade (revet)
 

FREMGANGSMÅTE:


Rund kakeform, ca. 24 cm diameter.  Stekes ved 175 ˚C i ca. 15 min.

  1. Bland alt til bunnen og trykk den ut i en smurt kakeform. Dekk bunnen og litt opp langs sidene. Stekes til den er gyllen.  Avkjøl.
     

  2. Rør osten myk med sukker.  Tilsett sitronsaft og – skall.
     

  3. Skill eggeplommer og hvite og tilsett i osteblandingen.  Rør godt mellom hver eggeplomme.
     

  4. Mos bananer og bland dem og sjokoladen inn.
     

  5. La gelatinen ligg i kaldt vann i ca. 10 min.  Klem ut vannet og smelt gelatinen i ¼ dl kokende vann.  Bland smeltet gelatin i røren.
     

  6. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren.
     

  7. Bland vispet kremfløte inn til slutt.
     

  8. Hell fyllet over kakebunnen

La kaken stå kjølig ett døgn før den tas ut av formen.  Pynt med sjokolade før servering