250 g
Digestive-kjeks eller havrekjeks
150 g smør
En liten boks
ananas i skiver
3 ½ dl revet kokos
Saften av en sitron
400 g smøreost, f.eks. Philadelphia
1 ½ dl sukker
2 dl kremfløte
La ananasskivene renne godt av.
Legg 4 ss av kokosen til side og legg resten i en skål.
Fukt den med presset sitronsaft. La den stå og trekke. Kle bunnen av en
springform med bakepapir.
Smuldre kjeksen. Rør smøret
porøst og bland inn kjekssmulene til du har en jevn masse.
Dekk bunnen av kakeformen med kjeksblandingen. Sett kakebunnen i kjøleskapet
i ca 30 minutter.
Visp kremfløten med halvparten av
sukkeret. Rør inn kokosblandingen. Visp osten luftig med resten av
sukkeret. Bland ost og fløte.
Bre kremen utover kakebunnen i et
jevnt lag. Sett kaken kjølig i ca. to timer.
Rist resten av kokosen i en tørr
stekepanne til den er gyllen. Del hver ananasskive i tre biter.
Strø den ristede kokosen over kaken og pynt med ananasskiver like før
servering.
Pynt kaken med plastikkedderkopper eller lignende hvis du vil ha den til Halloween.