SCHWARZWALDERKAKE

INGREDIENSER:
130 g
romtemperert smør
40 g melis
6 eggeplommer
130 g mørk sjokolade (60-70 % kakaomasse)
6 eggehviter
180 g sukker
130 g hvetemel
TIL DYNKING AV KAKEN:
½ dl vann
½ dl sukker
2 ss kirsebærlikør
TIL PYNTING:
5 dl
kremfløte
50 g melis
Søte kirsebær/moreller
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Rør det romtempererte smøret og melis til det er hvitt.
- Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad.
- Skill eggeplommene fra eggehvitene og bland eggeplommene (et av gangen)
inn i smørblandingen til en jevn masse.
- Ha i den smeltede sjokoladen og rør godt sammen.
- Pisk eggehvitene og sukkeret til en luftig marengs og vend den forsiktig
inn i røren.
- Til slutt siktes hvetemelet over røren og vendes forsiktig inn så
luftigheten ikke forsvinner.
- Fordel røren i en smurt rund kakeform og stek den i ca. 40 minutter.
- Ta ut kaken og avkjøle den.
- Del kakebunnen i 3 lag.
- Bland sammen vann og sukker. Kok det opp og avkjøl. Rør inn
kirsebærlikøren.
- Pisk fløten sammen med melis til en luftig krem.
- Dynk hvert lag etter hvert som kaken bygges opp. Fordel krem og rensede
oppdelte kirsebær på de to nederste kakelagene.
- Dynk også det øverste laget og fordel krem over kaken. Pynt med hele
kirsebær og litt revet sjokolade eller annen pyntesjokolade.
Denne festkaken ble servert i forbindelse med Kakeklubben Avec sitt 15-års jubileum.
Herved enstemmig anbefalt!