3 ½ dl crème fraîche
2 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
1 sitron, saft og skall
2 eggehviter
1 dl melis
3 dl smuler av søt kjeks
250 g bringebær
1 ½ dl moltesyltetøy
1 dl konjakk
sukker
Rund form, ca 24 cm i diameter.
Visp crème fraîche stiv.
Visp eggeplommene med vaniljesukker og bland crème
fraîche i kremen. Tilsett sitronsaft og revet skall.
Visp eggehvitene stive med melis og skjær dem inn i
kremen.
Sett ringen til en kakeform på et fat. Hell i
kjekssmulene og fordel ismassen over. La isen stivne i dypfryseren.
Pynt iskaken med sitron. La kaken stå 30-45 min. I kjøleskapet før servering, slik at iskremen blir passe spisemyk.
Bringebærsaus smaker godt ved siden av. Mos bringebær og molter i hurtigmikser og bland i konjakk. Smak sausen til med sukker.