LogoSJOKOLADEKAKE MED APPELSINSMAK




Kake

INGREDIENSER:


Revet skall av 2 appelsiner
Saft av appelsin (ca. ½ dl)
1 ss appelsinlikør
100 g smør
200 g mørk kokesjokolade
4 egg
2 dl farin
1 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
50 g grovhakkede valnøttkjerner
 

FREMGANGSMÅTE:


175 gr. C, 50-60 min., springform, 24 cm

  1. Bland appelsinskall, saft og likør
     

  2. Smelt smør, ta det av varmen og smelt sjokoladen i smøret
     

  3. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker
     

  4. Rør inn sjokoladeblandingen og melet blandet med nøtter
     

  5. Fyll røren i smurt og meldrysset form
     

  6. Avkjøles i formen
     

  7. Sikt over melis når den er kald

Serveringsforslag: frisk frukt/bær og en liten kremtopp