LogoSJOKOLADEKAKE I LANGPANNE



Kake
 

INGREDIENSER:

Bunn

7 ½ dl kefir
10 dl mel
6 dl sukker
150 g smeltet smør
4 ts natron
8 ss O’Boy


Glasur

250 g smeltet smør
500 g melis
200 g smeltet kokesjokolade
6 ss vaniljesukker
(4 ss sterk kaffe)


FREMGANGSMÅTE:

Stekes på 2. rille i 25-30 min. eller mer) på 200 grader.

  1. Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og hell massen over i en langpanne som på forhånd er dekket med aluminiumsfolie og smurt.


  2. Bland alle ingrediensene til glasur sammen. Hvis der blir en «tykk grøt», ha i litt kaldt vann.
    Fordeles over lunken kake. Stikk evt. En kniv/pinne ned i kaken på flere steder for å fordele litt av glasuren ned i selve kaken og for å gjøre kaken enda mer saftig. Hvis du ønsker det, kan du gjerne pynte glasuren med pynt som passer for anledningen. Kaken kan med fordel bakes dagen før den skal spises. Den holder seg saftig i flere dager og er rågod. Tåler godt å fryses ned.