150 g hasselnøttkjerner
4 eggehviter
2 dl sukker
150 g mørk kokesjokolade
3 egg
1 ss kaffe
1 ss appelsinlikør
2 dl kremfløte
50 g kokesjokolade
Bunnen stekes i
rund form ca 24 cm på 175 grader i ca 40 min.
Mal nøttene på kvern eller i food processor.
Visp eggehviter stivt, rør inn sukkeret. Vend
inn de malte nøttene.
Hell deigen i
den smurte formen og stek bunnen på nederste rille i ca 40 min.
Avkjøl kaken før den legges over på rist.
Moussen: Smelt sjokoladen i vannbad eller i
mikrobølgeovn.
Skill eggene. Rør eggeplommene, kaffe og
likør i den smeltede sjokoladen.
Visp eggehvitene stive og vend de inn i
sjokolademassen.
Visp kremfløten og vend den inn i
sjokolademassen.
Legg bunnene tilbake i formen. Hell
sjokolademassen over. Dekk kaken med folie, og la den stå i fryseren i minst
4 timer.
Smelt sjokolade til pynt, smør den ut på bakepapir og la stivne. Skjær sjokoladen i ruter eller brekk den i biter og pynt med disse like før servering.