LogoSJOKOLADERUTER MED MARENGS




Kake

INGREDIENSER:


Bunn

100 g mykt smør / margarin
¾ dl sukker
1 ½ eggeplomme
¾ dl kaffefløte
1 ¼ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ dl kakao
 

Marengs

2 eggehviter
1 ½ dl sukker
1 dl grovhakkede mandler
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Rør smør og sukker hvit og kremaktig.  Tilsett eggeplommer og kaffefløte. Bland de tørre ingrediensene og rør de i til slutt. Fordel røren jevnt i godt smurt langpanneform (liten).
     

  2. Marengs: Stivpisk eggehvitene og tilsett sukker litt om gangen mens du pisker kraftig så marengsen blir blank og stiv.  Fordel marengsen over kakerøren i formen og dryss mandler på toppen.
     

  3. Stek kaken på 175 grader i ca 20 min i liten langpanneform på midterste rille. Avkjøles på rist før den deles opp i passende stykker.