3 egg
¼ ts stevia
¾ ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 g valnøtter (evt. annen type nøtter)
1 sitron
1 dl sukrinmelis
2 hele egg
2 eggeplommer
50 g usaltet smør
3 dl fløte
½ ts ingefær
Rund form ca. 24 cm. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter.
Visp eggene og stevia godt.
Ha i bakepulver og vaniljesukker.
Mal nøttene og bland forsiktig i.
Stek som anvist.
Riv skallet av sitronen. Press ut saften.
Saften og skallet blandes med sukrinmelis, eggene og eggeplommene i en kjele.
Tilsett ½ ts ingefær.
La massen tykne på svak varme, uten å koke.
Tilsett smøret, evt. 1 ts fiberhusk hvis den ikke er tykk nok.
Pisk fløten til lett krem og bland forsiktig med sitronmassen.
Bre over nøttebunnen, pynt evt. med revet sjokolade.