LogoVERDENS BESTE




Kake

Ingredienser:


Bunn/topp

150 g smør
115 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
5 ss melk
 

Fyll

5 eggehviter
170 g sukker
1 ts. vaniljesukker
2 dl. Kremfløte
 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Smør og sukker røres lyst og luftig
     

  2. Hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk has i vekselvis.
     

  3. Deigen fordeles i langpanne med smurt bakepapir.
     

  4. Eggehvitene og sukkeret vispes stivt til marengs. Massen fordeles over deigen og hakkede mandler (ca 100 g med skall) drysses på
     

  5. Kaken stekes i ca 25 min i 175 grader. Avkjøl kaken.
     

  6. Del kaken i to like deler.  Legg den ene delen på serveringsfat med marengsen ned. Bland 2 dl vispet kremfløte med 1 pk. ferdig vaniljekrem. Smør på.
     

  7. Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.