BANOFFEE PIE

Kake
Kake

Banoffee Pie

Kremkaker - Paier / Terter

Lukk

Ingredienser

1 boks kondensert melk (med sukker – viktig!)
1 pk. søt havrekjeks (Hobnobs eller Bixit)
140 g smør
1 banan
1 pk. kremfløte

Fremgangsmåte 100 °C 2 timer

  1. Kok en boks kondensert melk i vann i 2 timer (småkok, pass på at boksen er dekket av vann hele tiden). Avkjøl (kan stå i kjøleskap et par dager).
  2. Smelt smøret, avkjøl og bland med knust havrekjeks. Trykk ut i springform med bakepapir i bunn (ca. 24 cm). Løsne bunnen fra formen og legg den på kakefat.
  3. Åpne boksen (bør tempereres litt hvis den tas rett fra kjøleskap). Smør karamellen på bunnen, legg bananer i skiver på og bre krem over.

Kaken kan serveres uten pynt men en kan også bruke kakao eller som her, knust daim.

Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Slik kokes melken

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Bruk kondensert melk med sukker

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Melken etter koking og avkjøling

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Røres evt. til riktig konsistens

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Legges på bunnen

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Og jevnes ut

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Bananskiver legges oppå

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Til slutt kremen

Lukk
Kake
Kake

BANOFFEE PIE

Til slutt kremen som jevnes

Lukk

Fremgangsmåten i bilder. Klikk på hvert enkelt bilde.