FRANSK KARAMELLKAKE

Kake
Kake

Fransk Karamellkake

Mandel-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
1 1/2 dl hasselnøttkjerner
75 g smør eller margarin
1 dl sukker
2 egg

Karamellkrem
4 dl. kremfløte
2 dl sukker
2 dl sirup
100 g smør eller margarin
1 ts vaniljesukker
1 ss kaffepulver

Pynt
Mokkabønner, krem eller sjokoladekringler etter eget ønske.

Fremgangsmåte 175 °C 20 min.

  1. Begynn med bunnen: Sett stekeovnen på 175 grader. Mal nøttekjernene. Rør smør og sukker.

  2. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland de malte nøttene i røren.

  3. Smør og strø en form, ca 24 cm i diameter, med løs kant. Hell i røren.

  4. Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 minutter.

  5. Løsne kanten på formen. La bunnen avkjøles.

  6. Lag karamellkremen: Hell fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en kjele. Kok kremen på middels varme til den får en karamellaktig konsistens, ca 1 time.

  7. Rør i resten av smøret i karamellkremen.  Smak den til med vaniljesukker og kaffepulver. Avkjøl kremen.

  8. Sett på kanten av formen igjen. Hell karamellkremen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet.

  9. Ha kaken over på serveringsfat. Pynt med mokkabønner eller sjokoladepynt og evt. litt krem.