KOKOSKAKE MED KARAMELLFYLL

Kake
Kake

Kokoskake med karamellfyll

Kremkaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
2 egg
1 ½ dl sukker
50 g smør el. margarin
1 dl vann
½ pose kokosmasse (100 g)
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll
4 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup

Pynt
2-3 kiwifrukter

Fremgangsmåte 170 °C 40 min.

Rund form ca 24 cm. Stekes nederst i ovnen på ca. 170 grader i ca 40 min.

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.

  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett vannet.

  3. Hell smøret i eggedosisen. Tilsett kokos, mel og bakepulver. Rør til deigen er jevn.

  4. Smør og strø bakeformen.  Hell deigen i formen.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 40 min. Avkjøl kaken.

  6. Lag fyllet: Bland 1 dl av fløten, sukker og sirup i en kjele. Kok opp karamellsausen under omrøring. La den deretter trekke uten lokk til den har tyknet, ca. 10-15 min.

  7. Visp resten av fløten stiv og bland den med avkjølt karamellsaus.

  8. Del kaken i tre bunner. Legg dem sammen igjen med karamellkrem mellom lagene.
    Smør til slutt krem oppå og på siden av kaken.

  9. Skrell kiwiene og del dem i skiver. Pynt kaken like før servering.