MANDELBUNN MED SITRONKREM

Kake
Kake

Mandelbunn med sitronkrem

Frukt-/Bærkaker - Mandel-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
5-6 eggehviter
250 g melis
250 g malte mandler

Krem
5-6 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
1 sitron; revet skall og saft
1 ts vaniljesukker (hvis du vil ha kaken litt søtere)
100 g smør

Fremgangsmåte 160 °C

Smurt form, ca. 24 cm. Stekes i 160 grader midt i ovnen.

  1. Eggehviter piskes stive, malte mandler og melis vendes i.

  2. Deigen helles i smurt form og stekes etter anvisning.

  3. Alle ingredienser til krem unntatt smør helles i kasserolle og varmes opp uten å koke.
    Rør inn smør og rør blandingen i opp til fem minutter til den er tykk.

  4. Avkjøl kremen og smør den på mandelbunnen i formen.
    Kan pyntes med for eksempel revet sjokolade.