Fremgangsmåte 150 °C 5 min.
Visp sammen eggeplommene med 3 dl av melisen til en glatt masse.
Bland sammen de malte mandlene (evt. nøttene) med mel og bakepulveret.
Bland salt med eggehvitene.
Pisk massen til en marengs mens du tilsetter 1 dl melis i litt etter litt.
Vend forsiktig eggeplommemassen inn i marengsen og vend deretter mandelblandingen inn.
Smør en springform (diameter 24 cm) godt. Legg gjerne et smurt bakepapir i bunnen av formen. Hell i røren.
Stek kaken i 2. rille ved 150 grader i ca. 5 minutter. Avkjøl kaken før du løsner den fra formen.
Visp sammen kremfløte, farin og kaffepulver til en stiv krem.
Skal kaken serveres til voksne gjester kan kaken gjerne dynkes med passende likør før kaffekremen fordeles over kaken. Du kan for eksempel bruke kaffelikør, sjokoladelikør eller mandellikør. Ønskes en mildere, mer barnevennlig versjon, kan man redusere noe på pulverkaffemengden og la være å dynke bunnen med likør. En annen voksen versjon kan være å dynke kaken med Jack Daniels og erstatte kaffekremen med en sjokoladekrem.
La kaken stå i kjøleskapet en stund før servering. Dersom det skulle være rester igjen, smaker den utmerket dagen derpå også.