OPPNED-KAKE

Kake
Kake

Oppned-kake

Mandel-/Nøttekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn/Lokk
100 g nøtter (her: 70 g valnøtter / 30 g hasselnøtter)
60 g smør
½ dl sukker
Deig
3 dl sukker
3 egg
1 ss kakao
3 dl hvetemel
1,5 ts. bakepulver
1 dl kaffe
Krem
Vaniljekrem blandet med 1 dl stivpisket kremfløte

Fremgangsmåte 175 °C 60 min.

Rund form ca 24 cm. Stekes i ca. en time på 175 grader nederst i ovnen.

  1. Hakk nøttene grovt.

  2. Kok opp smør, sukker og nøtter.

  3. Blandingen legges i bunnen av formen kledd med bakepapir.

  4. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  5. Bland hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i eggedosis sammen med kaffe til glatt deig.
    Hell røren over nøtteblandingen.

  6. Stek etter anvisning. Sjekk på slutten.

  7. Kaken snus etter avkjøling.

  8. Del kaken i to og fyll med krem eller server krem ved siden av.