OSTEKAKE MED SJOKOLADE OG BANANER

Kake
Kake

Ostekake med sjokolade og bananer

Ostekaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
Ca. 200 g havrekjeks (smuldret)
75 g meierismør (smeltet)
3 ss sukker
3 ss kakaopulver

Fyll
400 g kremost naturell
90 g sukker
Revet skall og saft av en ½ sitron
2 egg
3 Gelatinplater
1 ½ dl kremfløte, vispet
3 bananer (godt modne)
100 g kokesjokolade (revet)

Fremgangsmåte 175 °C 15 min.

Rund kakeform, ca. 24 cm diameter. Stekes ved 175 °C i ca. 15 min.

  1. Bland alt til bunnen og trykk den ut i en smurt kakeform. Dekk bunnen og litt opp langs sidene. Stekes til den er gyllen. Avkjøl.

  2. Rør osten myk med sukker. Tilsett sitronsaft og – skall.

  3. Skill eggeplommer og hvite og tilsett i osteblandingen. Rør godt mellom hver eggeplomme.

  4. Mos bananer og bland dem og sjokoladen inn.

  5. La gelatinen ligge i kaldt vann i ca. 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ¼ dl kokende vann. Bland smeltet gelatin i røren.

  6. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren.

  7. Bland vispet kremfløte inn til slutt.

  8. Hell fyllet over kakebunnen

La kaken stå kjølig ett døgn før den tas ut av formen. Pynt med sjokolade før servering