RITZKAKE

Kake
Kake

Ritzkake

Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
6 eggehviter
5 dl sukker
350 g hakkede peanøtter
1 pk. knuste Ritzkjeks
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur
100 g smør eller margarin
2 plater lys eller mørk sjokolade
6 eggeplommer
100 g melis

Pynt
Etter smak, her: vaniljekrem / fløtekrem og geletopper

Fremgangsmåte 180 °C 20-25 min.

  1. Stivpisk eggehviter og sukker.

  2. Bland hakkede nøtter, Ritzkjeks, bakepulver og vaniljesukker i marengsen.

  3. Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne.

  4. Stek kaken ved 180 grader på nederste rille i ovnen, 20-25 minutter. Ta kaken ut og avkjøl den.

  5. Smelt smør og sjokolade.

  6. Pisk eggeplommer og melis stivt og bland med avkjølt sjokolade.

  7. Fordel glasuren over den avkjølt kaken og skjær i biter før servering.

  8. Pynt etter smak og anledning.